DLWO Docent

Hoe voeg ik leeractiviteiten toe aan mijn cursusontwerp?

Aangepast op

Het is belangrijk dat elke cursus een duidelijke introductie, kern en afsluiting heeft. Dit zorgt voor consistentie in het cursusontwerp en herkenbaarheid voor studenten waardoor een meer optimale kennisoverdracht plaatsvindt.

  • De cursusintroductie is het welkomstwoord aan de student en geeft een globaal beeld. We gebruiken hiervoor een pagina met vaste indeling.
  • De kern bestaat uit de feitelijke cursusinhoud gestructureerd in blokken, thema's, studietaken en bevat leeractiviteiten die de student helpen de leerstof te verwerken. Hier plaats je de leeractiviteiten die de student moet uitvoeren om de leerstof te verwerken.
  • De cursusafsluiting geeft aan hoe de cursus afgesloten wordt: het tentamen en geeft uitleg over de cursusevaluatie.

Op hoofdniveau bestaat een cursus uit 'Eenheden', hiermee breng je structuur aan in het cursusontwerp. De 'eenheden' fungeren als mappen waarbinnen je de pagina's met leeractiviteiten plaatst, eventueel weer gegroepeerd in een map en bieden je de mogelijkheid om leeractiviteiten te structureren en groeperen. Het is niet mogelijk om pagina's met inhoud, leeractiviteiten, opdrachten etc. direct op hoofdniveau te plaatsen.

Je zult voor veel van de leeractiviteiten gebruik maken van het HTML-document, tenzij je specifieke functionaliteit nodig hebt zoals het insturen van een opdrachtuitwerking of een zelftoets. In het HTML-document maak je gebruik van didactische componenten om structuur en consistentie aan de cursus te geven zodat studenten weten wat er van hen wordt verwacht. Zo kan de student efficiënt leren en de docent efficiënt begeleiden.

Voor alle inhoudelijke pagina's van de cursus maak je gebruik van het sjabloon 'Lege-pagina.html'. Dit sjabloon toont waar je de titel dient te plaatsen en waar je begint met de tekst. Alleen als je dit sjabloon gebruikt, kun je didactische componenten toevoegen via het 'BS OU componenten' tool.

Raadpleeg de handleiding hoe je een HTLM-document toevoegt en didactische componenten toevoegt.

Er zijn aparte handleidingen voor het toevoegen van opdrachten, zelftoetsen, virtuele klas en het groeperen van leeractiviteiten in eenheid, les of map.

Vorige Handleiding Hoe verplaats ik een pagina?
Volgende Handleiding Hoe voeg ik de cursusevaluatie pagina toe?