DLWO Docent

Hoe plaats ik een mededeling?

Aangepast op

Mededelingen worden op de startpagina van de cursus geplaatst. Je kunt ze inzetten om alle studenten uit een cursus op de hoogte te brengen van belangrijke informatie over de cursus, zoals deadlines of veranderingen in de inhoud van de cursus.

Mededelingen bestaan meestal uit tekst, maar kunnen verrijkt worden met documenten, video’s of afbeeldingen en links.

Standaard is ingesteld dat studenten een e-mailnotificatie ontvangen van mededelingen. Studenten kunnen besluiten dit uit te zetten. Ze zien de mededeling dan alleen op het cursusdashboard. Omdat ze het mededelingenwidget kunnen samenvouwen, kan het gebeuren dat ze mededelingen over het hoofd zien.

Een mededeling plaats je het makkelijkst via de Mededelingen widget. Meer informatie over het wijzigen of verwijderen van een mededelingen lees je in de handleiding Hoe kan ik mijn mededelingen aanpassen, kopiëren of verwijderen? .

Mededeling plaatsen via Mededelingen widget

  1. Ga naar de Mededelingen widget op het dashboard van je cursus.
  2. Open het uitklapmenu.
  3. Klik op Nieuwe mededeling.
  4. Geef de mededeling een titel.
  5. Typ het bericht

Je kunt je bericht uitbreiden met de volgende opties:

  1. Geef onder Beschikbaarheid aan wanneer de mededeling vrijgegeven wordt:
    1. Indien je niet wilt dat studenten de startdatum zien, deselecteer dan de optie Startdatum altijd weergeven.  
    2. Selecteer de datum vanaf wanneer de mededeling zichtbaar is voor studenten.
    3. Indien je de mededeling vanaf een bepaalde datum wilt verwijderen, selecteer dan de optie Mededeling verwijderen op basis van einddatum en Selecteer de datum vanaf wanneer de mededeling niet meer zichtbaar is voor studenten.
  2. Indien je je bericht wilt verrijken, kun je een bestand toevoegen, audio opnemen of een video opnemen door te klikken op de betreffende knoppen.
  3. Indien je wilt dat een mededeling slechts aan een bepaalde groep cursisten getoond wordt (bijvoorbeeld alleen aan studenten die opdracht A niet hebben ingeleverd), kun je aanvullende releasevoorwaarden instellen.
  4. Klik op Publiceren om te publiceren.
  5. Indien je de mededeling op een later tijdstip nog wilt aanpassen, klik je op Opslaan als concept. Raadpleeg de handleiding Hoe kan ik mijn mededelingen aanpassen, kopiëren of verwijderen? om de conceptversie terug te vinden en eventueel aan te passen.  
Vorige Handleiding Hoe voeg ik didactische componenten toe aan een HTML-document?
Volgende Handleiding Hoe kan ik een mededeling personaliseren?