DLWO Docent

Wat zijn begeleidingstaken en hoe gebruik ik het?

Aangepast op

Begeleidingstaken toont indieningen van studenten waar je als docent of tutor mogelijk op moet reageren. Het gaat dan om de individuele instuuropdracht en test. De test wordt alleen getoond in Begeleidingstaken indien je los van de automatische terugkoppeling op vragen en de test als geheel, nog individueel feedback wilt geven.

Initieel toont Begeleidingstaken geen studenten of uitwerkingen. Die worden pas getoond vanaf het moment dat de eerste student iets heeft ingediend.

Via Begeleidingstaken krijg je zowel een overzicht van studenten die iets hebben ingediend als een overzicht met de status van alle individuele activiteiten in de cursus waarbij een of meer studenten iets hebben ingediend.

Deze handleiding heeft alleen betrekking op formatieve opdrachten - opdrachten die niet meetellen voor het eindoordeel.

Summatieve opdrachten worden afgehandeld via het toetssysteem ANS en worden in deze handleiding niet behandeld.

Je kunt Begeleidingstaken ook gebruiken als je feedback wilt geven op individuele opdrachten van studenten uit je groep.

Groepsopdrachten - opdrachten waar studenten samen aan werken en slechts één student de uitwerking indient voor de gehele groep - worden niet getoond in Begeleidingstaken. Raadpleeg Hoe kan ik een groepsopdracht van feedback voorzien?

Begeleidingstaken gebruik je als volgt:

  1. Klik op Cursus --> Begeleidingstaken in de navigatiebalk van de cursus. Er zijn twee weergaves beschikbaar:
  2. Indieningen geeft een lijst van alle indieningen, gesorteerd per student.
  3. Activiteiten geeft een lijst van alle opdrachten, gesorteerd per taak of opdracht. De activiteit wordt pas getoond vanaf het moment dat de eerste student iets heeft ingediend. Hier staan de nieuwe indieningen duidelijk weergegeven.

Wanneer een instuuropdracht of test in Begeleidingstaken staat, betekent dit niet per definitie dat je als docent hier iets mee moet doen. Het is vooral een manier om overzicht te krijgen of studenten de opdracht of test hebben ingediend.

Wil je alleen de instuuropdracht of test zien waar je reactie verwacht wordt? Lees dan de handleiding Hoe kan ik instuuropdrachten met automatische feedback negeren in Begeleidingstaken?  

Vorige Handleiding Wat kan ik nog aanpassen nadat studenten opdrachtuitwerkingen hebben ingestuurd?
Volgende Handleiding Hoe krijg ik een overzicht van ingediende opdrachtuitwerkingen via Begeleidingstaken?