DLWO Docent

Hoe pas ik de beschikbaarheid van een HTML-document aan met datum?

Aangepast op

Voor diverse inhoudstypen kun je bepalen wanneer inhoud beschikbaar is door een startdatum en/of einddatum te zetten.

We beschrijven hier hoe je de start- en einddatum voor een bestaand HTML-document kunt zetten.

Je kunt tevens een uiterste datum zetten. Dit gaat echter niet over beschikbaarheid van de inhoud maar geeft aan voor welke datum de student de activiteit dient uit te voeren. Studenten krijgen twee dagen voor het verstrijken van de uiterste datum een e-mail notificatie hiervan, tenzij ze dat zelf in Meldingen uitgezet hebben. De uiterste datum is slechts een indicatie en voorkomt niet dat studenten de activiteit nog na het verstrijken van de datum kunnen uitvoeren.

In de cursusstructuur kun jij als docent zien of er gebruik gemaakt wordt van start- of einddatum.

Studenten zien een HTML-document met status verborgen niet terug in de cursusstructuur. Dat geldt ook voor een HTML-document dat pas vanaf een bepaalde datum (startdatum) beschikbaar komt of vanaf een bepaalde datum (einddatum) niet meer beschikbaar is. Je zult studenten op een andere manier moeten inlichten dat de inhoud slechts in een specifieke periode beschikbaar is of na een bepaalde datum niet meer beschikbaar is.

Als je een startdatum instelt is het HTML-document verborgen tot die datum. De student ziet in de cursusstructuur geen aanduiding van deze inhoud. Inhoud met een startdatum wordt getoond in de cursusagenda als de startdatum in de komende twee weken bereikt wordt.

Als je een einddatum instelt is, wordt het HTML-document weergegeven in de cursusstructuur met een aanduiding van de einddatum. De inhoud wordt tevens getoond in de cursusagenda en in het widget 'Binnenkort te voltooien' op het cursus dashboard en de landingspagina als de datum in de komende twee weken bereikt wordt.

Wees dus terughoudend met het gebruik van data, en vermijd dit in variabele cursussen. Ook in vaste cursussen hebben studenten 12 maanden te tijd om de cursus te voltooien. Het gebruik van de einddatum kan ertoe leiden dat studenten sommige inhoud niet zien en de cursus dus niet geheel kunnen afronden.

  1. Klik op Cursus --> Inhoud in de cursusnavigatiebalk.
  2. Klik op het HTML-document en klik dan op Opties --> Bewerken.
  3. Klik op Beschikbaarheiddatums en voorwaarden om de opties te tonen.
  4. Klik in het veld Startdatum en gebruik de agenda om een datum te selecteren als je wilt bepalen op welke datum het HTML-document beschikbaar komt. Als je de Einddatum invult, wordt het HTML-document na die datum verborgen voor studenten.

Vergeet niet om de statusindicator op Zichtbaar te zetten, anders wordt het HTML-document ook niet na bereiken van de startdatum getoond.

Stel start- of einddatum van een HTML-document in via Beschikbaarheidsdatums

Als docent zie je in de cursusstructuur bij HTML-documenten de aanduiding van een startdatum, beschikbaarheid gedurende een periode of een einddatum.

Docenten zien of een HTML document een start- en/of einddatum heeft.cursusstructuur met een HTML-documenten met start- en/of einddatum,

Studenten zien HTML-documenten voor het bereiken van de startdatum en na het verstrijken van de einddatum NIET. Het HTML-document is dus NIET zichtbaar en studenten weten niet dat cursusinhoud en activiteiten niet getoond worden, zoals de Virtuele klas die docenten wel nog zien (zie schermafbeelding hierboven).

Studenten zien HTML-documenten niet als startdatum nog niet bereikt is of niet meer als de einddatum verstreken is.

Studenten kunnen in 'Binnenkort te voltooien' op het cursusdashboard een aankondiging zien van inhoud die binnenkort voltooid dient te worden. Ook inhoud met een uiterste datum verschijnt hier.

Studenten zien in het widget Binnenkort te voltooien toont inhoud die de komende twee weken voltooid dient te worden.

Studenten zien in de agenda HTML-documenten met een start- en/of einddatum, tenzij de einddatum al verstreken is.

Studenten zien in de agenda HTML-documenten met een start- en/of einddatum.
Vorige Handleiding Hoe kan ik de zichtbaarheid van de inhoud van mijn cursus wijzigen?
Volgende Handleiding Hoe verplaats ik lessen of mappen?