DLWO Docent

Hoe kan ik zien of inhoud zichtbaar is voor studenten?

Aangepast op

Als docent heb je een andere weergaven van de cursusstructuur dan studenten. Hoewel je als docent de optie hebt om de cursus als student weer te geven, wijkt de studentweergave op punten af. Toch kun je in de cursusstructuur snel zien of inhoud zichtbaar is voor studenten, tenzij je gebruik maakt van bijzondere instellingen.

In de cursusstructuur zie je in één oogopslag aan de iconen of inhoud zichtbaar is voor studenten. Initieel is inhoud verborgen, te herkennen aan het oog met streep.

De statusindicator in de cursusstructuur toont dat de inhoud verborgen (niet zichtbaar voor studenten, wel zichtbaar voor docenten) is.

Als een map verborgen is, is ook alle onderliggende inhoud niet zichtbaar voor studenten, zelfs als die inhoud zelf niet verborgen is.

De iconen in de cursusstructuur geven aan of inhoud zichtbaar of verborgen is.

Inhoud met voorwaarden

Een ander mechanisme is om inhoud pas beschikbaar te stellen nadat aan bepaalde voorwaarden voldaan is. Denk aan het tonen van een antwoordmodel. Je dient dit zorgvuldig te testen om te voorkomen dat de student nooit aan de voorwaarde voldoet. Bovendien blijft inhoud die getoond wordt als aan de voorwaarde voldaan is, altijd beschikbaar. Met andere woorden, eenmaal gevuurd, blijft gevuurd.

Studenten zien in de cursusstructuur niet dat inhoud pas beschikbaar komt als aan een voorwaarde is voldaan. Ze kunnen deze inhoud dus gemakkelijk over het hoofd zien, tenzij je hen wijst op dit soort inhoud.

Ook als je voorwaarden gebruikt moet je de status op Zichtbaar voor studenten zetten.

Het icoon in de cursusstructuur en de statusindicator geven aan dat je voorwaarden hebt ingesteld voor het tonen van deze inhoud.

Inhoud met beschikbaarheidsdata

Hoewel het mogelijk is om inhoud beschikbaar te maken door gebruik te maken van start- en/of einddatum, raden we dit af. Dit mechanisme past niet goed bij ons onderwijsmodel en moet zeer zorgvuldig gehanteerd worden om te voorkomen dat de inhoud niet op het juiste moment zichtbaar is voor studenten. Vermijd in ieder geval het gebruik van start- en einddata in variabele cursussen.

In de cursusstructuur kun jij als docent zien of er gebruik gemaakt wordt van start- en/of einddatum

Studenten zien in de cursusstructuur NIET dat inhoud slechts vanaf een bepaalde datum of in een bepaalde periode beschikbaar is. Het kan dus voorkomen dat studenten inhoud over het hoofd zien. Je zult hen dat op een andere manier moeten laten weten.

Vorige Handleiding Hoe kan ik mijn cursus als student bekijken?
Volgende Handleiding Hoe ziet een student een overzicht van de cursusinhoud?