DLWO Docent

Hoe download ik een opdrachtuitwerking om feedback te geven?

Aangepast op

Instuuropdrachten worden vrijwel uitsluitend gebruikt als formatieve opdrachten - opdrachten die niet meetellen in het eindoordeel. Summatieve opdrachten worden afgehandeld via het toetssysteem ANS. Je kunt feedback geven op formatieve instuuropdrachten via Begeleidingstaken of rechtstreeks via de opdracht in de cursusstructuur. In deze handleiding leggen we uit hoe je via Begeleidingstaken studentuitwerkingen vindt en van feedback kunt voorzien.

Er zijn meerdere manieren om feedback te geven, ook afhankelijk van de instellingen bij de opdracht. Een van de standaardinstellingen is feedback geven via Annotatiehulpmiddelen. Je kunt echter altijd het ingestuurde werkstuk downloaden, lokaal van feedback voorzien en weer uploaden, Uiteraard kun je altijd een eigen bijlage voor de feedback uploaden.

Deze handleiding is gebaseerd op de standaardinstellingen van een instuuropdracht: annotatiehulpmiddelen beschikbaar, insturen van een bestand, alle indieningen opgeslagen.

  1. Ga naar Cursus --> Begeleidingstaken in de cursus navigatiebalk.
  2. Deze pagina toont direct een lijst van alle studenten die een opdracht hebben ingediend. De titel van de opdracht en datum van indienen wordt aangegeven.
  3. Klik op de naam van de student.
    Je ziet de opmerking van de student en het ingeleverde document.
  4. Je kunt het werkstuk downloaden door op de ellipsis rechts naast de bestandsnaam te klikken om het contextmenu te openen. Klik dan op Downloaden. Of klik op de hyperlink Alle bestanden downloaden links onder.

Je kunt dan op je eigen laptop de opdrachtuitwerking openen en van commentaar voorzien.

Volg dan opnieuw stap 1 - 3 om vervolgens je feedback aan de student bekend te maken.

  1. Gebruik het tekstvak Algehele feedback om een toelichting te geven.
  2. Voeg eventueel een bijlage toe of een audio- of video-opname met de feedback.
  3. Klik op Publiceren als je de feedback wilt opslaan en aan de student wilt tonen. Klik op Concept opslaan als je de feedback wilt opslaan, maar nog niet bekend wilt maken aan de student. Vergeet dan niet om de feedback op een later moment alsnog beschikbaar te stellen.
Geef feedback via het document dat de student heeft ingestuurd

Maak werkafspraken als je met meerdere docenten of tutoren opdrachten van feedback voorziet om te voorkomen dat je feedback van een andere docent of tutor overschrijft.

Vorige Handleiding Hoe kan ik feedback geven via de opdracht in de cursusstructuur?
Volgende Handleiding Hoe kan ik meerdere opdrachtuitwerkingen tegelijkertijd downloaden?