DLWO Docent

Hoe markeer ik discussieberichten als gelezen?

Aangepast op

Berichten worden als gelezen gemarkeerd als je het bericht opent. Het kan voorkomen dat je het beantwoorden van berichten in het discussieforum spreidt over meerdere docenten of tutoren en berichten niet leest. Om overzicht te houden kun je berichten markeren als gelezen.

Hoe je dat doet, varieert echter met de inrichting en weergave van het discussieforum. De standaardinstelling is de Leesweergave. Je kunt ook kiezen voor de Rasterweergave. In deze handleiding leggen we uit hoe je in deze weergaven ongelezen berichten vindt en markeert als gelezen.

Aangezien je het discussieforum op meerdere manieren kunt inrichten en weergeven kan het zijn dat de schermafdrukken niet overeenkomen met hetgeen je in je cursus ziet.

Ongelezen berichten tonen

  1. Klik op Discussies in de cursusnavigatiebalk.
  2. Je komt op de pagina Lijst met discussies. Je kunt Filteren op: Ongelezen. Het filter is actief als het in blauw weergegeven wordt en onderstreept is.
  3. Bij het onderwerp staat aangeven hoeveel discussiedraden (threads) zijn gemaakt, hoeveel berichten (Publicaties) de discussiedraad bevat en wie als laatste een bericht heeft geplaatst. Tussen haakjes staat het aantal ongelezen berichten, ongeacht of je filtert op ongelezen berichten.
  4. Klik op Ongelezen publicaties weergeven voor ... (het cijfer tussen haakjes).
Lijst met discussies met ongelezen berichten

Leesweergave

  1. Je ziet nu de betreffende discussiedraad, met Filteren op: Status: Ongelezen.
  2. Klik op Ongelezen om de ongelezen berichten te lezen. Hierdoor worden de ongelezen berichten  ze automatisch als gelezen gemarkeerd.
  3. Je kunt ook het pijltje uitklappen naast de titel van de discussiedraad en klikken op Alle publicaties als gelezen markeren.
Voorbeeld van onderwerp met twee ongelezen berichten.

Rasterweergave: thread

De discussiedraad wordt in tabelvorm of raster weergegeven. Initieel wordt de gehele discussiedraad (thread) getoond. Ongelezen berichten zijn vetgedrukt weergegeven.

  1. Klik op Als gelezen markeren om alle berichten als gelezen te markeren.

of

  1. Zet een vinkje bij individuele berichten of in de bovenste rij om alle berichten als gelezen te markeren.
  2. Klik op Als gelezen markeren.

Rasterweergave: zonder threads

De discussiedraad wordt in tabelvorm of raster weergegeven. Initieel wordt de gehele discussiedraad (thread) getoond. Ongelezen berichten zijn vetgedrukt weergegeven. Het is ook mogelijk om alleen ongelezen berichten te tonen.

  1. Klap het menu Weergeven open en kies Zonder threads, Alleen ongelezen.
  2. Klik op Toepassen.
  3. Klik op Als gelezen markeren. om alle berichten als gelezen te markeren.

of

  1. Zet een vinkje in de bovenste rij en klik Als gelezen markeren.

 

Vorige Handleiding Hoe zie ik snel welk discussieforum ongelezen berichten bevat?
Volgende Handleiding Hoe voeg ik een discussieonderwerp toe aan de cursusstructuur?