DLWO Docent

Hoe kan ik meerdere opdrachtuitwerkingen tegelijkertijd downloaden?

Aangepast op

Als studenten een document moeten insturen bij een opdracht kun je per student de opdrachtuitwerking downloaden om op je eigen computer te bewerken en later als feedback bij de opdracht toe te voegen.

Als meerdere studenten tegelijkertijd een opdrachtuitwerkingen hebben ingestuurd, kun je er voor kiezen om de documenten tegelijkertijd te downloaden.

In deze handleiding leggen we uit hoe je meerdere opdrachtuitwerkingen tegelijkertijd kunt downladen.

  1. Ga naar Cursus --> Begeleidingstaken.
  2. Klik op tabblad Activiteiten.
  3. Klik op Lijst met indieningen.
  4. Klik op tabblad Opdrachtuitwerkingen.
  5. Zet een vinkje bij Alle rijen selecteren als je alle opdrachtuitwerkingen wilt downloaden, of selecteer alleen de opdrachtuitwerkingen waar je nog niet op gereageerd hebt.
  6. Klik op Downloaden.
  7. Er verschijnt een pop-up venster met de melding dat een zip-bestand wordt aangemaakt. Wacht tot de titel van het zip-bestand verschijnt en klik dan op de titel van het zip-bestand om dat te downloaden naar je computer.

Als je alle rijen selecteert, download je alle opdrachtuitwerkingen, ook die waar je eventueel al eerdere feedback op hebt gegeven.

  1. Plaats het zip-bestand in de juiste map.
  2. Klik met de rechtermuis op het zip-bestand om het contextmenu te tonen en klik vervolgens op Alles uitpakken.
  3. Er verschijnt een pop-up scherm waarin je kunt aangeven in welke map de documenten geplaatst moeten worden. Standaard maakt unzip een map aan met de naam van het zip-bestand. Het is beter om zelf een korte naam op te geven. Dat kun je doen voor het uitpakken of je kunt naderhand de mapnaam aanpassen.
  4. De map bevat nu een bestand index.html en voor iedere student c.q. opdrachtuitwerking een map, met daarin het document dat de student heeft ingestuurd.
    De map naam bestaat uit "interne nummer voor de student"-"interne nummer van de opdracht"- "naam van de student" - "datum van indienen". Als een student meerdere keren een opdrachtuitwerking heeft ingestuurd, zie je voor die student meerdere mappen met een andere datum.
  5. Klik op index.html om de opmerkingen te zien die de student heeft ingetypt bij het indienen van de opdrachtuitwerking.

 

Het kan handig zijn om een conventie af te spreken voor de bestandsnaam zoals de student die moet indienen, zodat je aan de bestandsnaam kunt afleiden om welke opdrachtuitwerking van welke student het gaat. Zorg er wel voor dat de bestandnaam niet te lang wordt, dat levert problemen op met uitpakken.

De naam van het zip-bestand wordt automatisch samengesteld en kan daardoor erg lang worden. De naam bestaat uit

- de naam van de opdracht - Downloaden - datum - nummer. zip

bijvoorbeeld: "Insturen 5.1 De gekkekoeienziekte (BSE) crisis, nationale identiteit en eetgedrag Downloaden 20 oktober 2023 1541.zip"

Dat kan problemen opleveren als je het zip-bestand in een diep-geneste mappenstructuur op bijvoorbeeld de r:\drive wilt plaatsen, omdat de naam van het zip-bestand gebruikt wordt om een map aan te maken waar de opdrachtuitwerkingen in geplaatst worden. De totale padnaam wordt dan te lang voor Windows.

Het beste is het om zelf op te geven in welke map het zip-bestand uitgepakt moet worden of de gehele inhoud van het zip-bestand naar een eigen map te slepen.

Zie de instructie in de Microsoft handleiding Bestanden zippen en uitpakken .

De naam van iedere map begint met het interne ID van de student. Dit mag je niet verwijderen uit de mapnaam.

De standaard app van Windows om zip-bestanden uit te pakken werkt niet als de bestandsnaam erg lang is. Neem dan contact op met de Servicedesk om een alternatief zoals 7-zip te (laten) installeren.

Vorige Handleiding Hoe download ik een opdrachtuitwerking om feedback te geven?
Volgende Handleiding Hoe voeg ik meerdere nagekeken opdrachtuitwerkingen toe als bijlage?