DLWO Docent

Hoe kan ik feedback geven op een groepsopdracht?

Aangepast op

Deze handleiding heeft alleen betrekking op formatieve opdrachten die niet meetellen in het eindoordeel en ingediend worden in de cursus. Summatieve opdrachten worden afgehandeld via het toetssysteem ANS.

Groepsopdrachten zijn opdrachten waarbij studenten als groep samenwerken aan de opdrachtuitwerking en één student de opdrachtuitwerking instuurt. De feedback die je (als docent of tutor) op de opdrachtuitwerking geeft, wordt automatisch  aan alle studenten van de groep getoond.

Groepsopdrachten verschijnen echter niet in Begeleidingstaken. Je kunt feedback geven op groepsopdrachten via de opdracht in de cursusstructuur of via Tools, Sitebeheer, Opdrachten.

Via de cursusstructuur

Je kunt via de instuuropdracht in de cursusstructuur feedback geven op groepsopdrachten. Raadpleeg de handleiding Hoe kan ik feedback geven via de opdracht in de cursusstructuur? Je dient zelf de lijst te filteren op 'Ingediend' om de groepsuitwerking te kunnen inzien.

Via Tools, Sitebeheer, Opdrachten

  1. Klik in de navigatiebalk op Tools --> Sitebeheer. Klik vervolgens op Opdrachten.
  2. Je ziet hier de lijst met alle opdrachten in de cursus.
    • Het icoon achter de titel van de opdracht geeft aan dat het een groepsopdracht is. Ga met de muis over het icoon om te zien om welke groepscategorie het gaat.
    • Als er een cijfer staat in Nieuwe indieningen dan is er een opdrachtuitwerking ingediend die nog niet bekeken is door docent of tutor.
    • Voltooid geeft aan bij hoeveel van het totale aantal groepen iets is ingediend.
    • Geëvalueerd geeft aan bij hoeveel van het totale aantal al feedback is geformuleerd.
    • Feedback gepubliceerd geeft aan bij hoeveel van het totaal de feedback is gepubliceerd.
  3. Klik op het cijfer in Nieuwe indieningen. Je ziet dan de indiening voor de groep.
  4. Klik op de bestandsnaam als je annotaties in het document wilt maken.
  5. Je kunt de opdrachtuitwerking ook eerst downloaden, opmerkingen toevoegen en later als bijlage weer uploaden. Je kunt ook feedback in een andere document als bijlage uploaden.
  6. Gebruik het veld 'Algehele feedback' om je reactie te geven.
  7. Vergeet niet de feedback te publiceren. Als je de feedback eerst als Concept opslaat, dien je later de feedback alsnog te publiceren zodat de student de feedback kan zien.
Vorige Handleiding Hoe weet ik of een groep een groepsopdracht heeft ingestuurd?
Volgende Handleiding Hoe kan ik informatie doorgeven aan en communiceren met een specifieke groep studenten?