DLWO Docent

Hoe kan ik feedback geven via de opdracht in de cursusstructuur?

Aangepast op

Deze handleiding heeft alleen betrekking op formatieve opdrachten die niet meetellen in het eindoordeel en ingediend worden in de cursus. Summatieve opdrachten worden afgehandeld via het toetssysteem ANS.

Docenten en tutoren kunnen zowel via Begeleidingstaken als de opdracht in de cursusstructuur feedback te geven op individuele opdrachten. Groepsopdrachten worden echter niet opgenomen in Begeleidingstaken. Je kunt feedback geven op groepsopdrachten via de opdracht in de cursusstructuur.

In deze handleiding leggen we uit hoe je als docent of tutor via voor zowel individuele als groepsopddrachten via de cursusstructuur opdrachtuitwerkingen vindt en van feedback kunt voorzien.

Deze handleiding is gebaseerd op de standaardinstellingen van een instuuropdracht: annotatiehulpmiddelen beschikbaar, insturen van een bestand, alle indieningen opgeslagen.

  1. Klik op Cursus --> Inhoud in de cursusnavigatiebalk.
  2. Klik op de instuuropdracht.
Ga naar de instuuropdracht in de cursusstructuur..
  1. Blader naar de sectie 'Voltooiingssamenvatting'. Je ziet hier een lijst met alle studenten, ongeacht of ze iets hebben ingediend.
    1. Onder de naam van de student staat wanneer iets is ingediend.
    2. Het oranje bolletje geeft aan dat je de opdrachtuitwerking nog niet gelezen hebt.
    3. In de kolom 'Voltooiingsstatus'  staat 'Ingediend' als de student iets heeft ingediend.
    4. In de kolom 'Evaluatie' staat altijd de hyperlink 'Ga naar evaluatie'. Daaronder staat op je feedback als concept hebt opgeslagen, of feedback hebt gepubliceerd. Staat hier niets, dan dien je nog feedback te geven.
In de lijst met studenten is aangegeven of een student iets heeft ingediend en of er feedback is gegeven.

Als je een groepsopdracht bekijkt wordt initieel geen lijst van indieningen getoond. Je dient  zelf de lijst te filteren en een vinkje te zetten bij 'Ingediend' om de lijst met indieningen te tonen.

Je kunt de lijst van studenten filteren en alleen de studenten tonen die iets hebben ingediend of zoeken naar een specifieke student.

  1. Klik op Filteren om de lijst open te klappen en zet een vinkje bij Ingediend.
  2. Type de naam van de student in het veld en klik op het loepje.
Je kunt de listeren filteren op studenten die iets hebben ingediend of zoeken naar een specifieke student.
  1. Klik op Ga naar evaluatie.
  2. Je ziet de opmerking van de student en het ingeleverde document. Klik op titel van het document om het document te lezen. Je kunt eventueel annotaties in het document maken. Of je kunt het document downloaden om opmerkingen te plaatsen en als bijlage toevoegen aan je feedback.
  3. Gebruik het tekstvak Algehele feedback om een toelichting te geven.
  4. Voeg eventueel een bijlage toe of geef je feedback d.m.v. een audio- of video-opname.
  5. Klik op Publiceren als je de feedback wilt opslaan en aan de student wilt tonen. Klik op Concept opslaan als je de feedback wilt opslaan, maar nog niet bekend wilt maken aan de student.
  6. Klik op Terug naar inhoud om terug te gaan naar de opdracht.
Open en download de opdrachtuitwerking en geef feedback.

Maak werkafspraken als je met meerdere docenten of tutoren opdrachten van feedback voorziet om te voorkomen dat je feedback van een andere docent of tutor overschrijft.

Vorige Handleiding Hoe geef ik feedback op een individuele opdracht via Begeleidingstaken?
Volgende Handleiding Hoe download ik een opdrachtuitwerking om feedback te geven?