DLWO Docent

Hoe geef ik een uiterste datum aan voor een opdracht?

Aangepast op

Met de uiterste datum geef je aan wanneer de opdracht uitgevoerd c.q. ingestuurd dient te zijn. Dit voorkomt echter niet dat studenten na de uiterste datum de opdracht uitvoeren of insturen. Zowel student als docent zien echter bij de opdracht dat ze te laat hebben ingestuurd.

Studenten kunnen op meerdere manieren zien dat er een uiterste datum is ingesteld. Het wordt getoond in de cursusstructuur, in het widget 'Binnenkort te voltooien' op de landingspagina en het cursusdashboard en in de cursusagenda. Bovendien krijgen studenten twee dagen voor het verlopen van de uiterste datum een e-mail notificatie tenzij ze dit zelf uitzetten in Meldingen.

Desondanks is het advies om studenten al in de opdrachtinstructiepagina te wijzen op deze uiterste datum en dit bij de opdracht te herhalen.

In deze handleiding leggen we uit hoe je bij een bestaande opdracht de uiterste datum aangeeft. Uiteraard kun je dat ook doen op het moment dat je een nieuwe opdracht toevoegt.

  1. Klik op Cursus --> Inhoud in de cursusnavigatiebalk.
  2. Klik op de instuuropdracht en klik dan op Opties --> Bewerken.
  3. Klik in Uiterste datum en klik op een datum in de kalender.

Vergeet niet de status van de opdracht op Zichtbaar voor studenten te zetten.

Stel uiterste datum in om aan te geven wanneer de opdracht uitgevoerd dient te zijn.

Zowel docent als student zien in de cursusstructuur dat er een uiterste datum is voor de opdracht. De student kan na het verstrijken van de uiterste datum nog altijd de opdrachtuitwerking insturen, maar krijgt de melding 'Te laat'.

De docent ziet in de cursusstructuur aan Vervaldatum bij de opdracht wat de uiterste datum is.
De student ziet in de cursusstructuur wat de uiterste datum is voor de opdracht.

Opdrachten met een uiterste datum verschijnen in het widget 'Binnenkort te voltooien' als de uiterste datum in de komende twee weken verstrijkt. De opdracht wordt ook getoond in de cursusagenda.

De student ziet opdrachten met een uiterste datum bij Binnenkort te voltooien en in de cursusagenda.
Vorige Handleiding Hoe maak ik een groepsopdracht?
Volgende Handleiding Hoe gebruik ik datum om een opdracht beschikbaar te maken?