DLWO Docent

Hoe voeg ik nieuwe inhoud toe aan mijn cursus?

Aangepast op

Het is niet mogelijk om pagina's met cursusinhoud op hoofdniveau toe te voegen: alle inhoud staat in een eenheid. Dit zijn mappen om je cursus te structureren. Daarbinnen kun je diverse typen inhoud toe voegen. Je zult voornamelijk gebruik maken van het HTML-document (sjabloon Lege-pagina) met didactische componenten, tenzij je specifieke functionaliteit nodig hebt, zoals het insturen van een opdrachtuitwerking, een zelftoets of een virtuele klas.

  1. Klik op Cursus --> inhoud in de cursusnavigatiebalk.
  2. Klik op de Eenheid waar je inhoud wilt toevoegen.
  3. Klik op Nieuwe maken.
  4. Klik in het volgende scherm op het gewenste type inhoud. Je zult veelvuldig het HTML-document, Lege-pagina met didactische componenten gebruiken. Je gebruikt dit ook in combinatie met Opdracht voor het insturen van opdrachtuitwerkingen.
Schermafbeelding om te tonen hoe je nieuwe inhoud toevoegt aan de cursus

Je kunt elk item aanmaken zonder het direct volledig af te maken. Vul minimaal een titel in, later kun je het item dan nog aanvullen en aanpassen.

Er zijn aparte handleidingen voor het aanmaken van een eenheid, het gebruik van een HTML-document met didactische componenten, opdrachten, zelftoetsen, virtuele klas, etc.

Vorige Handleiding Welke onderdelen plaats ik in de cursusafsluiting?
Volgende Handleiding Hoe voeg ik een HTML-document toe aan de cursusstructuur?