DLWO Docent

Hoe maak ik verschillende niveaus binnen mijn cursus aan?

Aangepast op

Elke cursus heeft een duidelijke introductie, kern en afsluiting. Dit zorgt voor consistentie in het cursusontwerp en herkenbaarheid voor studenten waardoor een meer optimale kennisoverdracht plaatsvindt.

Je brengt structuur aan door de inhoud en leeractiviteiten te groeperen in studietaken, thema's, blokken, weken, etc. Dat doe je door de pagina's in 'mappen' te plaatsen. De termen die de leeromgeving gebruikt voor deze mappen is wat ongebruikelijk. Op hoofdniveau begin je met het plaatsen van 'eenheden'. Hierbinnen kun je de diverse pagina's met inhoud, leeractiviteiten, et cetera plaatsen. Wil je daarbinnen nog structuur aanbrengen, dan kun je groeperen in een 'les'. Heb je nog een extra niveau nodig, dan gebruik je een 'map'.

Op hoofdniveau bestaat je cursus uit de eenheden:

  • Cursusintroductie
  • De kern met een of meer thema's/blokken/studietaken.
  • De cursusafsluiting.

In de kern kun je meerdere niveaus aanbrengen als je leeractiviteiten combineert in studietaken en die aggregeert in blokken of thema's. Als voorbeeld een cursus met drie niveaus.

 

Schermafbeelding van een cursus met Cursusintroductie, kern bestaande uit twee thema's en de Cursusafsluiting
Schermafbeelding van Thema 1 met twee geneste studietaken
Schematische weergave van een cursus met een eenheid, les en map

Er zijn aparte handleidingen voor het aanmaken van een eenheid, les of map, HTML-document en het verplaatsen van eenheden en pagina's of lessen/mappen.

In de video illustreren we hoe je een eenheid, les, map of HTML-document toevoegt en hoe je deze verplaatst.

In de video wordt niet uitgelegd dat je na het aanmaken van een eenheid, les of map nog de vormgeving toevoegt via de OU component Eenheid.

Eenheden staan altijd op het hoogste niveau en kun je alleen opnieuw ordenen of rangschikken. Je kunt geen eenheden nesten. Hiervoor gebruik je de les of map. Een les of map kun je echter wel naar een andere eenheid of les verplaatsen

Video illustreert het toevoegen en verplaatsen van eenheden, lessen en mappen

Vorige Handleiding Hoe voeg ik een HTML-document toe aan de cursusstructuur?
Volgende Handleiding Hoe verplaats ik lessen of mappen?