DLWO Docent

Hoe verplaats ik lessen of mappen?

Aangepast op

Alle pagina's die je toevoegt aan de cursusstructuur staan in een 'map' die inhoud groepeert tot een logische structuur. Je kunt drie niveaus maken: eenheden, lessen of mappen. Als je een nieuwe eenheid, les of map toevoegt, wordt die altijd aan het einde geplaatst. Eenheden vormen altijd het hoofdniveau en je kunt eenheden niet binnen een andere eenheid plaatsen. Lessen of mappen kun je echter wel verplaatsen naar een andere eenheid en een map kun je verplaatsen naar een andere les.

Je kunt een les of map binnen hetzelfde niveau op een andere positie plaatsen (Opnieuw orderen) of verplaatsen naar een ander niveau hoger of lager via het Opties menu of door te slepen met de muis.

Opnieuw ordenen via Opties menu

Je kunt een les of map inclusief alle onderliggende mappen en pagina's een andere positie geven binnen hetzelfde niveau.

  1. Klik op Cursus --> Inhoud in de cursusnavigatiebalk.
  2. Klik de les of map aan.
  3. Klik op het Opties menu om dat open te klappen en klik op Opnieuw ordenen.
  4. Klik op het pijltje omhoog of omlaag (naast de titel) of sleep met de muis om de les of map op de juiste positie te plaatsen.
  5. Klik op Gereed.

 

Schermafbeeldingen om te tonen hoe je een les of map een nieuwe positie geeft binnen hetzelfde niveau

Verplaatsen naar ander niveau via Opties menu

Je kunt een les of map inclusief alle onderliggende mappen en pagina's in een andere eenheid of les plaatsen. Een les kun je verplaatsen naar een andere eenheid, een map kun je verplaatsen naar een andere les in dezelfde of een andere eenheid. De stappen beschrijven hoe je een les verplaatst. Je kunt hetzelfde doen met een map. Indien nodig, kun je in na het verplaatsen de les of map op de juiste positie plaatsen.

  1. Klik op Cursus --> Inhoud in de cursusnavigatiebalk.
  2. Klik de les (of map) aan.
  3. Klik op het Opties menu om dat open te klappen en klik op Verplaatsen naar.
  4. Klik op de eenheid waar je de les wilt plaatsen.
  5. Klik op Volgende.
  6. Als de les niet op de juiste positie staat, klik je op de pijltjes of sleep je met de muis om de les op de juiste positie te plaatsen.
  7. Klik op Gereed.

 

Schermafbeeldingen om te tonen hoe je een les verplaatst

Slepen met de muis

Je kunt een les of map ook met de muis slepen om op de juiste positie te plaatsen (opnieuw ordenen) of binnen een andere niveau te plaatsen. Je kunt een les of map inclusief alle onderliggende mappen en pagina's in een andere eenheid of les plaatsen. Een les kun je verplaatsen naar een andere eenheid, een map kun je verplaatsen naar een andere les in dezelfde of een andere eenheid. De stappen beschrijven hoe je een les verplaatst. Je kunt hetzelfde doen met een map. Indien nodig, kun je in na het verplaatsen de les of map op de juiste positie plaatsen.

  1. Klik op Cursus --> Inhoud in de cursusnavigatiebalk.
  2. Klik de les (of map) aan.
  3. Klik op het sleepanker, houd de muis ingedrukt.
  4. Sleep de les (of map) naar de juiste positie en laat de muisknop los.
Schermafbeeldingen om te tonen hoe je met de muis een les of map naar de juiste positie sleept
Vorige Handleiding Hoe pas ik de beschikbaarheid van een HTML-document aan met datum?
Volgende Handleiding Hoe verplaats ik een pagina?