DLWO Docent

Hoe zet ik Toetsinzage klaar voor een bijzondere verplichting?

Aangepast op

Nadat de bijzondere verplichting is beoordeeld, kun je ervoor kiezen een student in Ans inzage te geven in de beoordeling en terugkoppeling in Ans. De inzage moet klaargezet worden in Ans. Dit kan met het aanmaken van de bijzondere verplichting maar ook later.

Let op: het open zetten van de inzage is zorgt niet voor het doorsturen van de cijfers naar SPIL. Hier is een aparte actie voor nodig. Zie Hoe stuur ik cijfers van bijzondere verplichtingen naar SPIL?

Zet de mogelijkheid voor een student om de beoordeling en terugkoppeling in Ans te zien klaar zoals hieronder beschreven.

  1. Klik op de naam van de bijzondere verplichting in je cursus (vak) waarvoor je inzage wilt toevoegen.
  2. Ga naar het tabblad Instellingen.
  3. Selecteer links in de kolom Toetsinzage.
  4. Klik op Voeg inzagemoment toe.
  5. Kies de studentengroep waarvoor je de inzage wilt klaarzetten.

Inzage kan 'direct' opengesteld worden, wat betekent dat de student de beoordeling ziet zodra deze afgerond is. Inzage kan ook een 'specifiek tijdsvenster' open gezet worden vanaf een bepaalde datum (startdatum) en eventueel tot een bepaalde datum (einddatum).

  1. Kies voor Direct of voor Specifiek tijdsvenster.
  2. Is gekozen voor Specifiek tijdsvenster? Kies de Startdatum en eventueel de Einddatum waarbinnen de inzage mogelijk is.
  3. Zet Sta het stellen van vragen toe uit.
  4. Laat Stuur een email over de toetsinzage uit.
  5. Klik op Publiceer.
  6. Wordt er met een cijfer beoordeeld? Laat dan de instellingen bij Gepubliceerde content staan zoals deze standaard is.
  7. Wordt er met voldoende/onvoldoende beoordeeld? Zet dan bij Gepubliceerde content de instellingen  Cijfer en Totaal aantal behaalde punten uit.
Vorige Handleiding Hoe geef ik een Nakijker rechten om opgaven of groepen te beoordelen in een toets in Ans?