DLWO Docent

Hoe maak ik een oefententamen in Ans?

Aangepast op

Wanneer een cursus wordt afgesloten met een DIT of DGT, is in het tentamenprofiel aangegeven dat er minimaal twee oefententamens beschikbaar moeten zijn. Oefententamens dienen in Ans gereed gezet te worden zodat de student een beeld krijgt van de vraagstelling en werkwijze tijdens het daadwerkelijke tentamen.
In dit artikel lees je een oefententamen in Ans gereed zet.

Hoe kan ik een oefententamen in Ans gereed zetten?

Oefententamens en de bijhorende vragen maak je aan in een aparte itembank. De naam van de itembank is Formatief Cursuscode Cursusnaam (bijv. Formatief MB2812 Sustainable Finance). Heb je deze itembank nog niet in Ans? Stuur dan een email naar [email protected] met het verzoek een itembank voor de oefententamens klaar te zetten.

  1. Klik in de itembanklijst op het beginscherm op de juiste itembank (Formatief Cursuscode Cursusnaam)
  2. Maak een oefenopgaven aan. Lees het artikel Hoe maak ik een opgave aan in een itembank? als je nog niet weet hoe je dit moet doen.

Let op: bij vragen voor oefententamens dien je bij alle vragen het modelantwoord (open vragen) of de feedback per alternatief (gesloten vragen) in te vullen.

  1. Verander het label van de opgave(n) naar bijvoorbeeld Beoordeling nodig.
  2. Is een opgave gecontroleerd en klaar dan moet het label op Geaccepteerd gezet worden.
  3. Maak voor elk oefententamen een eigen itembanktoets aan (dus minimaal 2 itembanktoetsen). Lees het artikel Hoe maak ik een itembanktoets aan in Ans (DGT)?
  4. Stuur een email aan- [email protected] met het verzoek de twee oefententamens (itembanktoetsen) in het vak klaar te zetten.
  5. Staan de oefentoetsen in het vak klaar? Koppel deze aan je cursus in Brightspace. Lees het artikel Hoe kan ik een oefententamen in Ans koppelen aan de relevante pagina in Brightspace?

Wanneer wijzigingen aangebracht worden in een bestaande oefentoets stuurt de een mailtje naar ANSbeheer met de vraag een nieuwe oefentoets klaar te zetten in Ans. Verwijder daarbij eerst de link naar de oefentoets in Brightspace omdat die link dan niet meer bestaat. (de oefentoets wordt verwijderd uit Ans voordat de nieuwe toets klaargezet kan worden).

Als de nieuwe oefentoets klaargezet is door ANSbeheer, kan de nieuwe link beschikbaar gemaakt worden in Brightspace.

Vorige Handleiding Hoe voeg ik een bijlage toe aan mijn vraag of toets (DIT/DGT)?
Volgende Handleiding Hoe kan ik een oefententamen in Ans koppelen aan de relevante pagina in Brightspace?