DLWO Docent

Hoe kan ik in Ans instellen dat ik een email notificatie ontvang als een student een toets heeft ingestuurd?

Aangepast op

Het krijgen van e-mail notificaties staat niet standaard ingesteld in Ans. Je kunt Ans echter de opdracht geven je een e-mail te sturen als een student iets ingeleverd heeft. Dit werkt zowel voor bijzondere verplichtingen als ook DITs en DGTs.

  1. Klik op het poppetje icoon rechts boven.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Ga nu in de lijst links naar de optie E-mails.
  4. Controleer of het opgeslagen e-mail adres juist is.
  5. Selecteer het vakje naast de zin “Nieuwe toetsen die nagekeken kunnen worden (maximaal één keer per dag).

Ans stuurt nu dagelijks een notificatie naar het vastgelegde e-mail adres. Helaas beschikt Ans niet over de functie e-mail notificatie op toetsniveau in te stellen. Je zult dus bij het aanzetten van e-mail notificaties meldingen voor alle toetsen krijgen waar je toegang tot hebt in Ans.

Je kunt Ans ook de opdracht geven een notificatie te sturen als (a) de student een vraag gesteld heeft (mits je deze mogelijkheid voor studenten open gezet hebt voor de toets) en (b) er nieuwe functionaliteiten in Ans beschikbaar zijn. Met betrekking tot het laatste is het advies deze niet te selecteren omdat niet alle functionaliteiten die Ans beschikbaar stelt uiteindelijk ook beschikbaar komen voor de OU docent.

Hoe blijf ik alsnog op de hoogte van nieuwe Ans functionaliteiten? Lees hiervoor het artikel: Waar kan ik zien welke nieuwe Ans functionaliteiten aan de OU geïmplementeerd zijn?

Vorige Handleiding Waar kan ik terecht met vragen over Ans?
Volgende Handleiding Wanneer moet ik uiterlijk welk verzoek aan Ans beheer stellen?