DLWO Docent

Hoe kan ik een DGT toets verwerken na afname?

Aangepast op

Wanneer het tentamen alleen bestaat uit meerkeuzevragen of wanneer alle open vragen zijn nagkeken, kan de toets verder verwerkt worden. Daarna worden de resultaten vastgesteld en kunnen doorgestuurd worden naar SPIL.

  1. Zoek in je Vak de toets waarvan je de studentuitwerkingen wilt nakijken.
  2. Klik op de naam van de Toets.

Een tentamen heeft vaak meerdere afnamesessies, die elk als een eigen "toets" onder het vak hangen. Een DGT heeft bijvoorbeeld een normale sessie, een extra tijd sessie en een thuisafname (proctored) sessie. Deze zullen allemaal apart verwerkt moeten worden, het is helaas niet mogelijk om afnamesessies samen te voegen.

  1. Ga naar het tabblad Resultaten.
  2. Hier staat per student het aantal toegekende punten en het bijbehorende cijfer.
  3. Ga naar het tabblad Inzichten. Hier kunnen de kwaliteitszorggegevens van de toets bekeken worden.
  4. Ga links in het menu naar Vragen.
  5. Indien een opgave achteraf niet goed blijkt te zijn, kun je voor die opgave alle studenten de volle punten toekennen. Klik op Telt mee.
  6. Kies voor Volle punten (De mogelijkheid 'bonus' en 'geschapt' worden niet gebruikt bij de OU.).

 Wanneer bij een vraag alle studenten de volle punten krijgen, moet dit ook bij de andere afnamesessies (extra tijd, thuisafname) aangepast worden.

  1. Ga als examinator naar www.ou.nl/vaststellingsverslag om het resultaat vast te stellen. Dit is het laatste wat de examinator moet doen.

Afdeling TenC zal de resultaten van Ans naar het cijferregistratiesysteem SPIL zetten. Studenten zien hun cijfer in Studiepad indien ook de surveillance op studiecentrum of met thuisafname goedgekeurd is. Bij openbare tentamens kunnen studenten vervolgens inloggen in Ans om de opgaven, beoordelingscriteria en hun eigen antwoord in te zien. Dit wordt ook door afdeling TenC geregeld.

Vorige Handleiding Hoe kan ik open vragen in Ans nakijken en beoordelen?
Volgende Handleiding Hoe kan ik een DIT toets verwerken na afname?