DLWO Docent

Hoe stuur ik de cijfers van bijzondere verplichtingen naar Spil?

Aangepast op

Ervoor zorgen dat de resultaten definitief verwerkt worden en de studenten deze in studiepad zien, is de verantwoordelijkheid van de examinator. Deze controleert de cijfers en stuurt daarna de resultaten via Ans naar Spil door. Dit doorsturen kan op twee manieren.

Controleren cijfers

Voordat de resulten doorgestuurd worden naar SPIL is het van belang om te controleren of alle cijfers kloppen. Cotroleer van alle resultaten die doorgestuurd gaan worden of het cijfer correct is.

Een extra aandachtspunt is studenten die niets ingeleverd hebben, maar wel de toets geopend hebben.

Wanneer een student wel de instuuropdracht geopend heeft in Ans, maar uiteindelijk niets ingeleverd heeft, krijgt deze, als de inleverdatum verstreken is, automatisch 0 punten voor zijn instuuropdracht. Ans zet dit automatisch om in het cijfer 1 of de beoordeling onvoldoende. Dit gebeurt automatisch, maar is niet terecht! Dit moet door de examinator hersteld worden VOORDAT de resultaten naar SPIL gestuurd worden.

  1. Ga naar het tabblad Resultaten.
  2. Sorteer de Punten van laag naar hoog.
  3. Klik op de blauwe  cijfercode van de student met 0 punten.
  4. Klik op Bekijk antwoorden.
  5. Controleer of de student iets ingeleverd heeft.
  6. Heeft de student niets ingeleverd, haal dan de score 0 punten weg door er op te klikken.
  7. Controleer of er geen score meer staat voor de student.

De student krijg nu geen score en daardoor geen cijfer of onvoldoende. Wanneer nu de uitslagen naar SPIL doorgezet worden, krijgt de student niet onterecht een 1 of onvoldoende geregistreerd.

Doorsturen beoordelingen via Goedkeuren knop

Via de Goedkeuren knop kunnen resultaten doorgestuurd worden naar Spil van een individuele student, meerdere studenten, een bepaalde groep studenten of alle studenten.

  1. Zoek in je Vak de toets waarvan je de studentresultaten wilt doorsturen naar Spil.
  2. Klik op de naam van de Toets.
  3. Ga naar het menu Resultaten.
  4. Selecteer het resultaat (of de resultaten) die je wilt goedkeuren. (selecteer alleen resultaten waar een cijfer zichtbaar is in de kolom Cijfer).

Je kunt meerdere resultaten selecteren door ze stuk voor stuk aan te klikken (het vierkantje voor het resultaat) of je kunt bovenin op het vierkantje (5) klikken om alle resultaten tegelijk te selecteren. Bovendien kun je filteren op groep en dan vervolgens de resultaten van die specifieke groep selecteren.

  1. Klik op het icoon Goedkeuren.
  2. Klik op Bevestig.
  3. Alle resultaten die doorgestuurd zijn naar Spil krijgen een groen vinkje.

Wanneer de Goedkeuren-knop gebruikt is, wordt het resultaat DIRECT doorgezet naar SPIL. Het is daarna dus niet meer mogelijk om het cijfer nog aan te passen. De feedback voor de student kan eventueel nog wel aangepast worden. Aanpassen van het cijfer (of de o/v beoordeling) kan nu alleen nog maar via TenC.

Video: Doorsturen beoordelingen via Goedkeuren knop
Doorsturen beoordelingen via toetslabel

Hoewel deze methode nog steeds werkt, is dit niet meer de aangeraden methode. Omdat het nu mogelijk is om alle beoordeelde studenten in 1 keer naar Spil door te sturen met de hierboven beschreven methode (via de Goedkeuren knop), is de methode met het toetslabel overbodig. Het nadeel van het gebruik van het label is dat er geen "groene vinkjes" komen te staan, waardoor niet direct zichtbaar is welke resultaten wel al zijn doorgestuurd en welke niet.

Het voordeel van het doorsturen met het toetslabel is dat men de beoordeling van alle reeds beoordeelde studenten in één keer naar Spil kan doorsturen.

  1. Zoek in je Vak de toets waarvan je de studentresultaten wilt doorsturen naar Spil.
  2. Klik op de naam van de Toets.
  3. Ga naar het menu Instellingen (Algemeen).
  4. Klik op het uitklapmenu Toetslabel.
  5. Selecteer het label Vaststelling resultaat bijzondere verplichting.

Wanneer het label Vaststellen resultaat bijzondere verplichting gebruikt is, wordt het resultaat DIRECT doorgezet naar SPIL voor alle studenten die een cijfer hebben. Het is daarna dus niet meer mogelijk om het cijfer nog aan te passen. De feedback voor de student kan eventueel nog wel aangepast worden. Aanpassen van het cijfer (of de o/v beoordeling) kan nu alleen nog maar via TenC.

Men kan het toetslabel meerdere keren gebruiken. Hoe doe je dit?

  1. Klik bij Instellingen - Algemeen op het uitklapmenu Toetslabel.
  2. Selecteer de lege ruimte.
  3. Selecteer nu opnieuw het label Vaststelling resultaat bijzondere verplichting.
Vorige Handleiding Welk document type kan ik in Ans weergeven en annoteren? Welk moet ik downloaden?
Volgende Handleiding Hoe kan ik open vragen in Ans nakijken en beoordelen?